Actualitate

Testeaza-te cu 50 de lei de COVID-19

Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) a aprobat un nou test pentru depistarea Covid-19, care este simplu și ieftin.

 • Potrivit estimărilor, testul va costa doar 10 dolari.

  Testul analizează saliva, astfel că se elimină inconvenientul testului nazal, care era extrem de invaziv și foarte scump.

  Apărut sub numele de SalivaDirect, testul nu are nevoie de tehnologie sau echipamente speciale, iar instrucțiunile de utilizare ale acestuia vor fi furnizate în scurt timp laboratoarelor din Statele Unite, se arată într-un comunicat al FDA, scrie livescience.com.

  “SalivaDirect este un alt test inovator care va reduce mult resursele necesare pentru testarea populației”, a declarat Brett P. Giroir, secretarul de stat pe probleme de sănătate din SUA.

 • Cum funcționează testul SalivaDirect

  Spre deosebire de testul nazal, care necesită introducerea unui tampon special în interiorul nasului, petru efectuarea testului de salivă este suficient ca o persoană să scuipe într-un recipient colector. Probele de salivă pot fi colectate în orice recipient steril, spre deosebire de alte teste de salivă, care necesitau un recipient special.

  “Am simplificat testul, astfel încât să coste doar câțiva dolari și ne așteptăm ca laboratoarele să vândă aceste test cu doar 10 dolari bucata. Dacă pot fi implementate alternative ieftine precum SalivaDirect în toată țara, s-ar putea să obținem în sfârșit un control asupra acestei pandemii, chiar înainte de un vaccin”, a declarat Nathan Grubaugh, profesor asistent de epidemiologie la Școala Yale de Sănătate Publică.

  Potrivit cercetătorilor, acuratețea rezultatelor acestui test este aceeași cu cea de la testele nazale.

  Până în prezent, alte patru teste de salivă au fost aprobate de FDA în Statele Unite.

Leave a Comment

Font Resize