Cancan Sport

Scene de cancan în atletismul românesc! Zsolt Gyongyosi reclamat la politie

În presă au apărut detalii despre un incident între vicepreședintele Federației Române de Atletism, Vasile Bogdan, și soțul Gabrielei Szabo, Zsolt Gyongyosi.

Scandalul a apărut prima dată pe PRO SPORT cu titlul Scandal monstru în atletism! Soțul Gabrielei Szabo, înjurături cu un federal! De unde a pornit totul + reacțiile celor implicați: „Era o problemă între bărbați”

Bogdan Vasile susține că la antrenamentul de miercuri și-a făcut apariția Zsolt Gyöngyössy, alături de soția sa Gabriela Szabo. Conform vicepreședintelui FR Atletism, Gyöngyössy i-ar fi adresa injurii, lucru care l-a deranjat atât de mult pe Bogdan Vasile încât a depus plângere la poliție și a trimis sesizări la COSR și către Ministerul Tineretului și Sportului.

Totul a pronit de la faptul că decanul facultății clujene a iritat-o pe Gabriela Szabo. Conform anchetei ilfovsport.ro:

Este vorba de fosta mare aruncătoare de suliță a anilor 2000, Mirela Țermure, care se afla și ea la antrenament, pe aceeași pistă cu profesorul Vasile Bogdan și sportiva Camelia Gal: ”Antrenorul Vasile Bogdan nu l-a provocat cu nimic pe Gyongyosi, care a venit foarte nervos și l-a înjurat rău de tot, m-a șocat atitudinea lui. Bogdan chiar a avut o discuție civilizată cu Gabi Szabo, a salutat-o spunându-i sărut mâna, ce mai faci Gabi, și așa mai departe. Comportamentul lui Zsolt nu se justifică deloc, el spune că lumea o urăște pe Gabi pentru performanțele ei. Eu cred că numai un nebun poate să urască medaliile lui Szabo, acela nu poate fi numit roman, iar antrenorul Vasile chiar a vorbit civilizat cu Gabi Szabo”, ne spunea și Mirela Țermure, în exclusivitate.

Gyöngyössy a avut o reacție necontrolată la nervi, au fost niște injurii și a trebuit să mă duc la poliția din Gruiu să dau o declarație. Nu te poți manifesta în acest fel într-un Centru Olimpic. Deocamdată vreau să lăsăm lucrurile să se liniștească. Voi da o reacție în limita bunului simț. Cred că Gyöngyössy era turat, era nervos. Sunt două personalități pe care nu vreau să le atac. Zsolt mi-a fost elev, am fost profesorul lui la Cluj, Gabi Szabo mi-a fost studentă”, susține Bogdan Vasile.

Domnul Zsolt nu poate rosti niciodata cuvinte demne pentru sine conform statutului și al recunoașterii pe care le dorește de la lumea sportului. Revenim cu niște citate ale dl. Zsolt din care reiese atitudinea care nun face cinste trecutului domniei sale:

  • El ca vicepreședinte al Federației Române de Atletism stătea la bustul gol, ca un măscărici, dar eu n-am mers la presă să spun asta.

  • Nu l-am atins, Doamne ferește! Doar că l-am înjurat a mers la ziar? Ce bărbat e? Când o vede pe Gabi, probabil frustrările își spun cuvântul. Eu sunt creștin și spun Dumnezeul iartă-l!

Este inacceptabil cum acest antrenor comunică cu cei din jur și cum aruncă cu superioritate peste tot în jur parcă ar mai avea puțin și i-ar călca pe cei mici în picioare.

Leave a Comment

Font Resize