Uncategorized

Parcul Universității Politehnică București cere să se deschidă de mii de Bucureșteni

Nemulțumiți că nu se mai pot recrea în Parcul Politehnica, unul dintre cele mai mari din Capitală, mii de bucureșteni din cartierele Politehnica, Militari, Cotroceni și Crângași au solicitat redeschiderea acestuia printr-o petiție online intitulată „Politehnica, parc public”

  • După miile de semnări strânse in mediul online, au apărut primele declarații de la rectorul universității, Mihnea Costoiu: “UPB este singura care asigura întreținerea campusului, din bugetul propriu, fără sprijinul niciunei alte autorități sau instituții. Până la criza sanitară, parcul era deschis publicului (care folosea inclusiv toaletele din clădiri). Politehnica a înregistrat în decursul anilor multiple distrugeri, furturi etc. în campus, toate acestea fiind suportate de către universitate”
    “Am supus solicitarea Consiliului de Administrație al UPB, care încă nu a fost de acord cu deschiderea”, a adăugat Mihnea Costoiu.
    “Cu toate acestea, analizăm, în această perioadă, în care numărul infectărilor a crescut foarte mult, posibilitatea deschiderii parcului. Această analiză o realizăm după o discuție cu dl primar Gabriel Mutu, în speranța că primăria se va implica alături de UPB în rezolvarea unor probleme generate de prezența unui număr mare de oameni în campus”, a mai spus Mihnea Costoiu.
  • Rectorul UPB a mai afirmat că nu cunoaște ca vreo instituție publică să vreo pună la dispoziție curtea proprie pentru publicul larg, în condițiile în care “parcul Politehnicii este de fapt campusul universității, proprietatea privată a universității”.

Leave a Comment

Font Resize