Politica Sport

O discutie inițiată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației și Cercetării privind promovarea sportului la nivel național

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a participat, pe 16 iulie, la un dialog la Casa Olimpică, alături de președintele COSR, Mihai Covaliu, de secretarul general COSR, George Boroi și de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Subiectul întâlnirii a fost reprezentat de discuțiile legate de un program național care să promoveze sportul si un stil de viață sănătos în rândul copiilor și să crească interesul lor și al profesorilor pentru educația fizică în școală.

Programul este la nivel național și se axează pe comunicare on-line și va putea fi accesibil tuturor celor care își doresc să facă sport de acasă și vine ca propunere a Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a partenerilor săi. Părțile participante la discuții au ajuns la semnarea unui protocol de colaborare și au stabilit următoarele etape de acțiune:

 „Acest program aduce un plus tuturor. Fiecare parte din acest protocol va avea de câștigat. Toți vom fi bucuroși să avem copii fericiți, sănătoși, educați și posibili campioni internaționali. Interesul comun este să reașezăm sportul la baza lui! Orice efort pentru relansarea sportului de masă este benefic”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

„Programul se pliază perfect pe nevoile noastre, în condițiile în care orele de sport nu mai beneficiază de aceeași implicare din partea copiilor. Putem să construim lucruri la nivel de atitudine, de abordare. Consider că este un program foarte bun și îl putem pune în aplicare on-line din toamnă” a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

„Sportul de performanță va avea numai de câștigat din acest program. Ne unim forțele într-un proiect important pentru sportul de masă în România, pentru copii, pentru societate. Este un proiect accesibil tuturor și sunt încrezător că va capta interesul copiilor, profesorilor de educație fizică și al părinților” a punctat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Leave a Comment

Font Resize