Tehnologie

Noua versiune a celebrului joc lansat de Microsoft acum 14 ani

Cea mai veche franciză de joc video existentă, Microsoft Flight Simulator, îşi va răsplăti marţi fanii cu o nouă versiune realizată în totalitate de studioul francez Asobo, transmite AFP, potrivit Agerpres.

 • Ieşit pentru prima dată în 1982, Flight Simulator a fost unul din primele produse software lansate de Microsoft, care la acea dată nu oferea încă sistemul Windows.

  Jocul, considerat unul din cele mai precise simulatoare de zbor, rula la acea dată pe un calculator cu performanţe mai mici decât cele ale unui calculator grafic actual.

  Ultima versiune a jocului video datează din anul 2006.

 • Aşteptat de 14 ani de o comunitate formată din zeci de milioane de fani ai aviaţiei din întreaga lume, noua versiune a jocului permite utilizatorului să trăiască senzaţiile cele mai apropiate de o veritabilă experienţă de pilotaj, prin posibilitatea de a sta la manşa a aproximativ 20 de avioane, de la micul Mudry Cap 10 şi până la Boeing 787 sau Airbus 320-Neo.

  Pentru a realiza această nouă versiune, gigantul american Microsoft s-a îndreptat spre studioul francez Asob, cunoscut în special pentru jocul ‘A Plague Tale: Innocence’, lansat în luna mai 2019, şi care a fost recompensat cu numeroase premii. Studiul cu sediul la Bordeaux, sud-vestul Franţei, a dezvoltat mai multe jocuri pentru ochelarii de realitate augmentată Hololens dezvoltaţi de Microsoft.

 • Flight Simulator a fost jucat de zeci de milioane de jucători, există o comunitate care aşteaptă de mai mulţi ani. În consecinţă, Microsoft nu are loc de greşeli. Vom şti rapid dacă jocul şi-a atins obiectivele de calitate”, a subliniat Laurent Michaud, analist specializat în jocurile video.

  Pentru a juca acest joc este nevoie, de asemenea, de un calculator puternic, capabil să suporte solicitările jocului în termeni de capacitate de calcul şi viteza conexiunii la Internet. Jocul poate fi apreciat mai bine printr-o serie de periferice adaptate: pedale, joystick pentru simulatoare de zbor şi manetă de control a motorului.

 • Jocul va fi disponibil în trei versiuni, cu preţuri variind de la 70 până la 120 de euro, care vor permite utilizatorului să piloteze mai multe sau mai puţin avioane.

Leave a Comment

Font Resize