Uncategorized

Bilanț devastator în urma exploziilor din Beirut: 25 de morți și peste 2.500 de răniți. Unda de șoc, resimțită pe o distanță de 240 de kilometri

Două explozii puternice au zguduit capitala libaneză Beirut, relatează site-ul Russia Today. Pe rețelele de socializare au apărut imagini deflagrația, care a provocat pagube semnificative. Sute de oameni au fost răniți, iar unda de șoc a fost resimțită și în orașele din apropiere, dar chiar și în Cipru, aflat la 240 de kilometri. Autoritățile libaneze au anunțat că exploziile au fost provocate de un incendiu izbucnit la un depozit unde erau materiale explozive.

UPDATE 21.30: Ministrul Sănătății din Liban a anunțat că 25 de persoane au murit și peste 2.500 au fost rănite în urma exploziilor din Beirut, relatează BBC News. Bilanțul ar putea să crească, pe măsură ce echipajele de salvare intervin în zonele afectate.

UPDATE 20.50: Situația este dramatică în Beirut, unde mai multe spitale nu pot să primească răniți, fiind avariate de explozii. Un producător CNN a descris scenele haotice de pe străzi și din spitale, unde o mulțime de oameni ajung cu sângerări și plini de bucăți de sticlă de la geamurile sparte de suflul deflagrațiilor.
„Unii oameni au membrele rupte, alții sunt plini de cioburi. Am intrat (în spital – n.r.) și am văzut oameni întinși pe jos”, a povestit acesta. Autoritățile libaneze au anunțat, între timp, că exploziile au fost provocate de un incendiu care a izbucnit la un depozit în care erau mai multe materiale explozive.
UPDATE 20.35: Exploziile au fost atât de puternice încât unda de șoc a fost resimțită în orașele din apropiere. Potrivit BBC, deflagrația a fost resimțită chiar la 240 de kilometri distanță, în Cipru. O jurnalistă a spus că explozia s-a simțit ca un cutremur în orașul Limassol.Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a transmis pe Twitter că au fost înregistrate mai multe apeluri în Cipru, în urma exploziilor din Beirut, oamenii crezând că a fost vorba despre un cutremur.
UPDATE: Presa arabă vorbește despre două explozii care au avut loc în zona portului, însă motivele rămân încă necunoscute. Mai multe persoane au fost rănite, dar numărul acestora nu este clar. Ministrul libanez al sănătății a vorbit despre „un număr foarte mare de răniți”. Totodată, au apărut și imagini cu urmările deflagrației. Se văd clădirile cu geamurile sparte, dar și mașini grav avariate de suflul exploziei.
Mai multe persoane au fost rănite, dar numărul acestora nu este clar. Ministrul libanez al sănătății a vorbit despre „un număr foarte mare de răniți”. Totodată, au apărut și imagini cu urmările deflagrației. Se văd clădirile cu geamurile sparte, dar și mașini grav avariate de suflul exploziei

Leave a Comment

Font Resize