Legislatie

6 oameni arestați în timp ce veneau din Germania, după un control de rutină

Polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. din Călărași au descoperit 400 de grame de cocaină ascunse în rezervorul unei mașini care venea din Germania, 6 persoane fiind arestate preventiv pentru trafic de droguri.

  • Potrivit unui comunicat, la data de 15 august, polițiștii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași au realizat un flagrant, în București și au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, la persoane bănuite de trafic de droguri.

    Astfel, polițiștii au depistat, în București, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 44 de ani, ce s-ar fi întors din Germania, cu două autoturisme și ar fi avut ascunse, în rezervorul unuia dintre autoturisme, două recipiente din plastic de tip PET de 0,5 l ce conțineau aproximativ 400 de grame de cocaină.

    Cei 4 s-ar fi deplasat în Germania, pe 12 august și ar fi achiziționat cele 400 de grame de cocaină, pe care le-ar fi introdus în țară, acestea fiind destinate unor dealeri.

  • Peste 16.500 de euro, găsiți de polițiști

În continuarea cercetărilor, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, în urma cărora au descoperit și ridicat 44.250 de lei, 7.050 de euro, 300 de dolari, o doză de cocaină, mai multe telefoane mobile și cartele.

Din cercetări au rezultat indicii că, în cursul anului 2020, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 41 de ani, ar fi comercializat cocaină, direct sau prin persoane interpuse.

8 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Călărași, iar, la data de 16 august a.c., instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele a 6 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul I.J.J. Călărași.

Leave a Comment

Font Resize